Overslaan naar content

Een duurzame Automotive industrie

We willen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie vooroplopen in de Automotive branche en onszelf blijven overtreffen in het behalen van de Europese recycling doelen. Hiervoor hebben we de juiste certificeringen en accreditaties behaald en blijven we ons team ontwikkelen in duurzaam denken en handelen.

We helpen graag bij het vinden van passende oplossingen voor de problemen van morgen, oplossingen voor voordelige mobiliteit binnen de Automotive industrie.

Het werken in diverse sectoren draagt hieraan bij, het houdt ons scherp en stelt ons in staat nieuwe technologieën te blijven benutten en duurzaamheid, innovatie en het voordelig verkopen van onderdelen als focus te houden.

Met ons one-stop shop concept voor onze klanten streven we ernaar een grotere selectie aan auto-onderdelen en diensten aan te bieden tegen scherpe prijzen, en daarbij het milieuvoordeel van elk voertuig dat we behandelen te maximaliseren. Zo blijft de CO2-voetafdruk beperkt.

Dit doen we met veel passie en bevlogenheid op een terrein van zo’n 11 hectare groot en hebben we onze eigen Venyard, een uniek concept in Nederland. 98% van de oude auto’s worden bij Van der Ven hergebruikt met behulp van onze mensen, klanten en keten partners. Daar zijn we iedere dag weer trots op!

"Onze formule creëert voordelen voor de consument én het milieu. Dat maakt de werkwijze van het bedrijf zeer uniek en tegelijkertijd succesvol, waardoor wij momenteel een grote groei doormaken."

Martijn Traas Directeur

Van der Ven Auto's: toen en nu

Terug in de tijd

Sinds 1979 zijn we begonnen met het verzamelen van 'oud ijzer' en zijn we uiteindelijk gespecialiseerd in het kopen, ophalen en recyclen van sloopauto's. Onze start was bescheiden: we begonnen als een traditionele autosloperij op een terrein vol schadeauto's. Klanten moesten zelf hun onderdelen eraf halen. Milieunormen en veiligheidseisen waren destijds niet zo streng. Nu zijn we de marktleider in duurzame autodemontage en hoogwaardige autorecycling. En dat is nog niet alles...Anno nu

Vanaf 2005 is er structureel geïnvesteerd in professionalisering en automatisering van de organisatie. Zo is er een nieuwe bedrijfspand, aansluitende werkplaats en onderdelenmagazijn op de toenmalige thuisbasis neergezet. Hedendaags leveren hier 150 enthousiaste, deskundige vakbekwame medewerkers een bijdrage aan ‘ons totaalconcept voor duurzame automobiliteit.'

Wat we doen

Naast professionele autodemontage, milieuvriendelijke autorecycling en grootleverancier van origineel gebruikte auto onderdelen, is Van der Ven Auto's ook actief in verkoop en inkoop van tweedehands auto's, import en export.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is nadrukkelijk verweven in onze strategie én filosofie. We hebben recycling in ons bloed, met een recyclingpercentage van maar liefst 97% voor gedemonteerde auto's. We moedigen ook voordelige alternatieve reparaties en preventief onderhoud aan met gebruikte auto-onderdelen, zowel voor particulieren als bedrijven, zowel hier als in het buitenland.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over Van der Ven of over één van onze vacatures? Neem dan contact op met Danielle Epker (HR-adviseur).